14 april 2015

Osill

Vi har i många år gjort våra egna inläggningar till årets högtider, som alla verkar inkludera sill, av någon anledning. 

I år provade jag en ny variant, som jag döpte till Osill. Det hela är mycket enkelt, och går på en halvtimme ungefär.

Skiva två squash på längden, jag använde en mandolin för att få fina, tunna skivor. Klipp dem i bitar om ca 4 cm. Inläggningen kan man göra på två sätt, antingen sin helt egna, eller låna från en burk oliver.

Jag blandade ättikan och vinägern med olivolja, med en aning av vitlök, juice av två citroner, och zesten av dessa, plus en nypa salt. I med squashen och voila, Osillen är klar. Jättegott att äta på kex med lite cashewost.


For every holiday, Swedes loves to eat herring, for some reason. My family have done our own vegetarian or vegan versions for years. For this year's easter, I made a new version, and I named it Un-herring. 

Slice 2 zucchinis thinly, I used a mandolin slicer, and cut the pieces to about 2 inches. Mix olive oil with vinegar (or just use from a jar of olives), a pinch of salt, juice from 2 lemons, and the zest as well, and a pinch of garlic. Add the zucchini and voila, un-herring is ready to be served.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar