25 maj 2012

Vejcon


Om man frågar en vegetarian eller vegan som har varit köttätare innan om de saknar något, så är det ett svar man oftast får höra. Bacon. Så jag har funderat mycket på är det här med bacon. Vad är det alla tycker är så fantastiskt med det? Svaren blev sältan, knaprigheten och det lite feta. Så vad kan då vi vegetarianer eller veganer erbjuda, om vi inte vill handla fejcon (vilket jag i och för sig tycker jättemycket om)? Svaret är mycket enkelt. 

Morötter.

Strimla morot med potatiskskalaren, ända ner till den ljusare kärnan. Man behöver väldigt mycket eftersom strimlorna kommer att krympa dramatiskt när vattnet försvinner. Hetta upp olivolja, och salt i en stekpanna. Släng i morotsstrimlorna i oljan och rör om i stort sett hela tiden. Man måste vakta lite, morötterna släpper sin vätska ganska fort och de kan snabbt bli brända. Provsmaka så att du håller koll på både sälta och knaprighet. Så fort man ser att de stelnar till så häll upp dem på en bit hushållspapper för att bli av med all överflödig olja.

Färdigt att servera, t.ex. som tilltugg, som garnityr på soppa, eller vad du vill.


Vegan bacon.


It's as simple as carrots. Use a vegetable peeler to get thin slices of carrot. Fry in a frying pan with olive oil and lots of salt. Guard it, because they burn easily. When the carrot slices are crisp, pour them out on a paper towel to remove excess oil, and serve as garnish or a crispy snack.


Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar