24 juli 2012

Sommarmiddag


I lördags var det dags för den första middagsbjudningen i nya lägenheten, något vi verkligen har längtat efter eftersom förra lägenheten var så liten att vi inte fick plats med ett bord att äta vid.

Vi satte inget speciellt tema för menyn, utan utgick från vad vi var sugna på att laga helt enkelt.

Kvällens två rätter blev:

Caprese, till förrätt

Citroncouscous med grillad haloumi, till huvudrätt


Caprese är en riktig favorit, fräsch och lätt och går snabbt att förbereda. Sambon J var ansvarig.

Skiva mozarella och tomat och varva med färska stora basilikablad. Servera med olivolja och salt. (Här halade ena middagsgästen upp rosa salt från Himalaya ur ryggsäcken. Oväntat men mycket gott!)

Huvudrätten går också väldigt snabbt att både förbereda och laga. Här var jag, L, ansvarig.

Sautera grovkorning couscous med olivolja och cironsaft från ungefär en halv citron. Koka upp vatten och häll över grynen och låt svälla. Här slängde jag också i bitar av en röd och en gul paprika. Var sparsam med saltet eftersom haloumin är väldigt salt i sig. Haloumin skivas i skivor på ca 5mm, och stekes i olivolja på ganska högvärme, tills de blir gyllenbruna.

Vi serverade med honung och lite timjan.
(För att lägga korten på bordet så skulle det serveras med en jordgubbs- och chillisalsa, men den blev helt enkelt inte god och fick hällas ut. Jag skyller på att jag inte fick tag i färsk chilli utan fick använda ett chillipulver. Inte gott.)


Summer dinner


Saute the Israeli big couscous in olive oil and the juice of a half lemon. Add the boiling water and stir, and add pieces of a red pepper and a yellow pepper.


Fry the haloumi cheese in slices about half an inch thick until they have a pretty golden surface. 


Serve with honey and thyme.

Bon appetit!

Photo credit: Rebecca Steele

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar