Om det så är en stor lyxig hotellbuffé, kall yoghurt med bär eller lite frallor, så är frukost är mitt absoluta favoritmål. Vill man lyxa till det lite extra kan man baka sina egna scones, det går fort, man har oftast alla ingredienser hemma, och det är fantastiskt gott! Här kommer mitt favoritrecept, smaksätt efter behag!
Scones
50 g smör, för veganskt alternativ kan man använda Carlshamns mjölkfria margarin
50 g smör, för veganskt alternativ kan man använda Carlshamns mjölkfria margarin
3 ½ dl vetemjöl, eller blanda ut med fullkornsmjöl för en grövre variant
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 ½ dl mjölk. Rismjölk eller sojamjölk funkar precis lika bra.
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 ½ dl mjölk. Rismjölk eller sojamjölk funkar precis lika bra.
Smaksätt med en nypa kardemumma, lavendel, honung, eller inte med något extra alls.
Rör ihop de torra ingredienserna och blanda hastigt ihop med mjölken och smöret. Grädda i 200 grader 10-15 minuter.
Rör ihop de torra ingredienserna och blanda hastigt ihop med mjölken och smöret. Grädda i 200 grader 10-15 minuter.
Serveras varma med mjukost, honung, eller bara med smör.
For all you breakfast lovers out there; home made scones!
50 g milk-free butter
50 g milk-free butter
3 ½ dl flour
2 tsp baking powder
½ tsp salt
1 ½ dl rice or soy milk
2 tsp baking powder
½ tsp salt
1 ½ dl rice or soy milk
A pinch of cardamom, lavender, or what ever you might feel like.
Mix the dry ingredients in a bowl, and add the butter and milk. Bake in 450 F 10-15 minutes.
Mix the dry ingredients in a bowl, and add the butter and milk. Bake in 450 F 10-15 minutes.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar