29 maj 2013

Bananmuffins


Övermogna bananer i fruktskålen blir goda - och ganska nyttiga - muffins. Dessa brukade mamma baka, men jag har modifierat receptet något. Eftersom de inte innehåller ägg blir de ganska kompakta och bör ätas nygräddade.

15 muffins
3 bananer
1½ dl råsocker
1½ dl kokosflingor
75 g smör
3 msk mjölk
3 dl vetemjöl
1½ dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat

Smält smöret och mosa bananerna tillsammans med sockret. Rör ner kokosflingor, smör och mjölk. Blanda mjöl, havregryn, vaniljsocker, bakpulver och bikarbonat i en skål och rör sedan ner mjölblandningen i banansmeten. Häll upp i muffinsformar och grädda i 200 grader i 15 minuter.



Over-ripe bananas in the fruit bowl is great in quite healthy muffins. Our mum used to make these, but I have modified the recipe slightly. Since they contain  no eggs, they are not very airy and should be eaten freshly baked.

15 muffins
3 bananas
150 ml  brown sugar
150 ml coconut flakes
75 g butter
45 ml milk
300 ml flour
150 ml rolled oats
10 ml vanilla powder
5 ml baking powder
5 ml bicarbonate of soda

Melt the butter and mash the bananas with the sugar. Stir in coconut flakes, butter and milk. Mix flour, oatmeal, vanilla powder, baking powder and baking soda in a bowl, then stir the flour mixture into banana batter. Pour into muffin cups and bake at 200 degrees Celcius for 15 minutes.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar