22 juli 2013

Pyttipanna a la 2013


Vad gör man när man är hungrig och inte handlat? Jo, man rör ihop vad man kan tänkas ha till en Pyttipanna a la 2013.

Vi hade Sverigebesök häromdagen, en vän som är pescetarian, men som är öppen att prova att äta veganskt. Tur det, eftersom vi inte lagar något annat. När det var dags för lunch så ekade skåp och kyl tomma, och det blev till att vara kreativ.

I skafferiet hittade jag röd quinoa. I frysen en halv påse med brysselkål, och i kylen fanns rökt tofu.

Så, jag kokade upp vatten till quinoan, med lite salt. Brysselkålen delades i halvor och frästes med chilliflingor. Tofun kommer färdigtillredd, bara att värma, så den åkte ner i pannan precis innan brysselkålen hade fått en härlig gyllenbrun färg. Sedan slängdes allt ner i en stor kastrull, och rördes ihop och smakdes av. Upp i en skål, och toppa med en sked creme fraiche, som jag hade blandat med sistan pesto. Resultatet blev kanon, en riktig matfusion, och jag fick tömt kyl och skåp!




Last minute cooking with nothing at home!

We had guests. We also had no food. I found some red quinoa in the pantry, half a bag of Brussels sprouts in the freezer, and a package of smoked tofu. I boiled the quinoa, fried the Brussels sprouts in oil and chilli flakes, and added the tofu just before the sprouts where done, mixed it all together and topped it off with some vegan sour creme, mixed with the last of the pesto. The results were great, a real food fusion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar