26 juli 2013

Ljuvliga, kalla Gazpacho

Med en värmebölja i NY, med temperaturer runt 40C, är det ibland svårt att motivera en full, lagad middag. En snabb och god lösning på problemet heter; Gazpacho. Efter våra år i Spanien har jag och J smakat en mängd olika varianter, det verkar finnas ett recept per familj, men godast är ändå den som mamma lagade.

I brist på hennes originalrecept trollade J sig fram till denna version.

Hacka en gurka, två paprikor, 4 mellanstora tomater, en rödlök och 2 vitlöksklyftor. Kör dem sedan var för sig i en matberedare så att de hackas ännu finare. Häll upp allt i en skål och tillsätt 1/2 dl vitvinsvinäger, 1 1/2 dl konserverade hackade tomater, 1/2 dl olivolja, salt och peppar. Låt så och dra ett litet tag i kylen, ju längre den står, desto kraftigare blir smaken. Toppa med lite nypressad citron och lite basilikaolja. Servera med en bit bröd. Njut!


Amazing, chilled gazpacho. Chop up one cucumber, 2 red peppers, 4 tomatoes and 2 cloves of garlic. Mix them one by one in a mixer. Put in a bowl and add 1/4 cup white wine vinegar, 1/4 cup olive oil, 3 cups of canned chopped tomatoes, salt and pepper. Let it rest in the fridge for a while, and serve with some fresh lemon and a few drops of basil oil, and some bread on the side.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar