13 november 2013

Mer barnmat


Igår lagade jag både pasta bolognese och rotfruktsgryta till sonen. 12 burkar att lägga i frysen blev det och jag kände mig grymt flitig!

Basen är densamma i båda rätterna, så börja med att fräsa 1 lök tillsammans med 2 rivna morötter och 300 g quornfärs rapsolja. Tillsätt 1 burk krossade tomater

Lägg över hälften av blandningen i en gryta och tillsätt 2 rivna palsternackor och 1 bit riven rotselleri. Puttra under lock tills grönsakerna blivit mjuka. Smaksätt med lite vitpeppar och rejält med hackad persilja och runda av med ½-1 dl crème fraiche. Mixa till önskad konsistens och fördela i burkar tillsammans med potatismos

I den första halvan av blandningen tillsätts ½ hackad squash och 4 hackade champinjoner. Runda av med crème fraiche och smaksätt med basilika och svartpeppar. Blanda med kokt pasta (jag brukar använda risoni som är lätt att mixa utan att den kletar ihop sig), mixa till önskad konsistens och fördela sedan i burkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar