30 november 2013

Kålpasta med ungsrostad igelkottaggsvamp

Idag hade vi nöjet att ha kocken Ben Kaufman över att laga lunch med oss. Och vilken lyxig lunch det blev!

Lyxig kålpasta med svampflarn


Ett paket färsk kålpasta

Ett knippe misato rose, även kallad vattenmelonrädisa
Ett knippe kål
1/2 rödlök
En stjälk selleri
1/2 stjälk rosmarin
1dl kokosmjölk
1 msk balsamvinäger

2 igelkottaggsvampar
1/2 stjälk rosmarin
1 msk smör, eller mjölkfritt alternativ
Olivolja
Citronsalt

Ett knippe microgrönsaker att garnera med
Lite cream cheese, eller mjölkfritt alternativ som vi hade, också till garnering

Sautera rädisorna med löken, sellerin och rosmarinen tills rädisorna har mjuknat. Tillsätt den grovt hackade kålen och koksmjölken och låt puttra på mellanhög värme. Precis innan servering, häll på balsamvinägern och rör om.

Under tiden, skiva svampen och sprid ut den på en plåt. Ringla olivolja och salt över, och klicka ut smöret, och sprid resten av rosmarinen över svampen. In i ugnen på 275 grader. Håll koll på svampen, och efter ungefär 6 minuter, vänd dem på andra sidan. Låt dem rosta på andra sidan i 5 minuter, stäng sedan av ugnen och låt dem vila på eftervärme. 

Koka upp vattnet till pastan med lite salt. Eftersom pastan är färsk tar det bara ett par minuter innan den är färdigkokt. Häll av vattnet, och häll pastan ner i pannan med grönsakerna och blanda. 

Servera med en sked med creme cheese och microgrönsaker.



Luxury kale pasta with crispy mushrooms 

- by Ben Kaufman


One packet of fresh kale pasta

One bunch watermelon radish
One bunch mustard greens
1/2 red onion
One stalk celery
1/2 stalk rosemary
1/2 cup coconut milk
1 tbs balsamic vinegar

2 lion's mane mushrooms
1/2 stalk rosemary
1tbs butter, or milk free alternative
Olive oil
Lemon salt

One bunch micro greens for garnish
Some cream cheese, or milk free alternative, also for garnish.

Sauté the radishes with the onion and the celery. After a while, add the chopped mustard greens and the coconut milk. Just before serving, add the balsamic vinegar.

Slice the mushrooms and roast them in the oven, 450 degrees, with the olive oil, butter, rosemary and lemon salt, for about 6 minutes before turning them over and letting them roast on the other side. After 5 minutes, turn the heat off and let them rest in the over. 

Boil the water with some salt, and add the fresh pasta. When the pasta is done, add it to the vegetables and sauté them together so they mix nicely. 

Serve with micro greens and a table spoon of creme cheese.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar